על קצה המזלג
מגבנת בוטיק של גבינות כבשים בתוך חצר מטופחת ופורחת. שוקה כרמלי הוא גבן, שמכין במו ידיו את כל הגבינות, על פי ידע שרכש בצרפת, איטליה, ספרד ואנגליה. המבחר כולל גבינות ייחודיות לכל מדינה.
את הגבינות שוקה מייצר באהבה השמורה לאנשים שהפכו את התחביב למקצוע, לאחר שפרש מעשרות שנים של שירות ציבורי. את החלב הטרי הוא מקבל מן הדיר המקומי בנורדיה. הגבינות מיושנות ב"מערה" שבנה במיוחד בחצר.
מה נראה
במגבנה מייצרים כ-80 סוגי גבינות. ניתן להזמין מוצרים ומגשי גבינה עשירים באתר האינטרנט ולתאם איסוף.
המקום עורך סדנאות ללימוד הכנת כל סוגי הגבינות, ליחידים ולקבוצות. הסדנאות כוללות אירוח של טעימות ממגוון הגבינות, סלט עשיר, לחם כפרי ויין.
נוסף על כך, מוצעת אפשרות להרצאה המספרת על סיפור חייו של שוקה והחיבור לעולם הגבינות, בליווי טעימות.
ניתן לערוך את הסדנאות וההרצאה בחצר של שוקה, או בבית הלקוח. מיועד לקבוצות קטנות, עד 25 משתתפים. המקום נגיש.